Újbor verseny, borrendi avatás

2014.11.14.

A Márton napi pincejárással nem zárultak le a kiemelt események a Pannonhalmi Borvidéken.

A Pannonhalmi Szent Márton Borrend szervezésében, az előző évekhez hasonlóan, újbor versenyre kerül sor november 23-án.

A verseny célja:

  • a térség kiemelkedő, rejtett minőségű borainak és borászatainak a felkutatása,
  • a borászati termékekben rejlő érzékszervi értékek megjelenítése, széles körben való megismertetése,
  • a Márton Napokhoz kapcsolódóan a Pannonhalmi Borvidék termelői részére az újborok versenyének megrendezése hagyományőrzés céljából.

A borok minősítésének helye: Kazinczy Ferenc Művelődési Ház, Pannonhalma, Petőfi u. 25., ideje: 2014. november 23. (vasárnap) 9.30 órától

Nevezési díj: 1.000,- Ft bor-fajtánként 

Mintagyűjtés: 2014. november 19 – 21., 09-16 óra közötti időben Majer József alkancellárnál (Pannonhalma, Dallos S. u. 3. Szikvízüzem, telefon: 20/982-7568); a jelentkezési lap a minta leadás helyszínén kitölthető vagy itt letölthető...

Mintaszám: nevezett tételenként 4 palack 0,75 l-es bor

Megjelölés: kérjük a palackon a bor fajtáját, cukor és alkohol tartalmát, valamint a termelő nevét, címét feltüntetni és a jelentkezési lappal együtt leadni.

V. Pannonhalmi Szent Márton Napi Újborverseny eredményhirdetése 2014. november 29-én 18.00 órakor lesz a VIATOR Étterem konferencia termében.

A Pannonhalmi Szent Márton Borrend leendő új tagjainak avatására a Pannonhalmi Apátság Bazilikájában kerül sor november 29-én 16 órától.

Az avatási ceremónia után a borrendek képviselői résztvesznek az Apátság előtti téren az adventi gyertygyújtáson, majd az ünneplő közönség átvonul a VIATOR Étterem konferenciatermébe, ahol 18 órától kerül sor a Pannonhalmi Szent Márton Napi Újbor Verseny eredményhirdetésére.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!