Fókuszban az édesek, ...

2021.12.01.

...pontosabban a prémium desszertborok.

A desszertborok többféleképpen készülhetnek. Jellemzően a szőlő késleltetett szüretelésével indul a folyamat, amikor a szőlőszemek már töppedtek, mazsolásodnak a fürtön. Az elkészült bor jelentős mennyiségű maradékcukrot tartalmaz, de a kiemelkedő tételeket a maradékcukor, íz-aromavilág és savtartalom harmóniája teszi különlegessé.
A desszertborok desszertek mellé vagy aperitifként egyaránt kiválóak. Az étel - desszertbor párosításnál nem csak az édességet, hanem a desszertbor savtartalmát is érdemes figyelembe venni...
Tudta, hogy a Pannonhalmi Borvidéken is készülnek prémium besszertborok? Most három érdekes tételt ajánlunk!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!