2013 január 19-20. Pannonhalmi Borvidéki Vince napi pincejárás

2012.12.19.

A Vince naphoz kapcsolódóan 2013 januárjában 9 pincészet, 8 helyszínen borkóstolókkal, étvágygerjesztő finomságokkal, különféle kiegészítő programokkal várja a borkedvelő, felfedezésre vágyó látogatókat.
A pincészetek közötti közlekedést borvidéki buszos körjárat teszi kényelmessé!

„Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince!”
A versike alapja az a népi hagyomány, mely szerint januárban 22-én, Szent Vince napi vesszőt vágtak, ebből jósolva meg a várható bortermést. Ha a szőlőtőről lemetszett vessző levet enged, akkor bőségesen lesz bor, ha nem, akkor szomjúhozás várható.

Ezen a napon szedett vesszőket vízbe rakva és 18-20 C hőmérsékleten tartva pár hét elteltével már látszani fognak a fürtkezdemények, amiknek a számából szépen lehet következtetni a következő évi termésre. Egy 10-12 rügyes vesszőn a fürtkezdemények száma alapján a következő „jóslatok” lehetségesek:
1 fürt – gyenge termés
2 fürt – közepes termés
3 fürt – nagyon jó termés
Ha nincs fürt az nagy gondot jelenthet. Ha pedig ki sem hajtanak a rügyek akkor előfordulhat, hogy már fagy kár érte a szőlőt.

Eme nemes hagyomány folytatásaként várják a Pannonhalmi Borvidék pincészetei a látogatókat!

Tekintse meg összefoglaló program ajánlatunkat!

Közreműködő pincészetek - ismerkedjen meg a pincejárás során Önt váró borászatokkal, pincészetekkel!

Borvidéki busz menetrend - a pincészetek között közlekedő buszokra napijegy váltható 1.500Ft/fő ellenében, az első felszálláskor az utaskísérőnél. A napijeggyel bármely megállóban fel- vagy leszállhat az utas. A buszjáratokon mindenki számára szeretnénk ülőhelyet biztosítani, ezért kérjük együttműködését, jelezze előre helyfoglalási igényét a sandor.borbely@borpromo.hu e-mail címen vagy a 20 566 0803-as telefonszámon!

Borkóstoló időpontok - Könnyítse meg a pincészetek felkészülését a látogatók fogadására, kérjük előzeten - 2013 január 15-ig - jelezze a sandor.borbely@borpromo.hu e-mail címen vagy a 20 566 0803-as telefonszámon, mely pincészetek által szervezett borkóstolókon kíván részt venni!  

Kiegészítő programok - teintse át, milyen egyéb programokon vehet részt a pincejárás során.

Az előre jelzett szolgáltatások díja a mindekori szolgáltatónál, a helyszínen fizetendő. Kérjük vegye figyelembe, hogy a pincészetek általában csak készpénzt tudnak elfogadni!

A kényelmes és kellemes időtöltés és a fagyoskodás elkerülése  érdekében ne feledjék a réteges öltözködést!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!